Always Connecting

Branduri si ADN Digital

Din păcate sau din fericire, încă de la începutul crizei financiare, departamentele de marketing și PR au avut cel mai mult de suferit. Companiile mici și medii, dar și multinaționalele au “umblat” la bugetele lor de marketing și și-au restrâns activitatea exact în acest domeniu vital pentru o afacere.

Din punctul nostru de vedere al unui consultant, companiile care au luat aceste decizii au făcut cea mai neinspirată alegere. Astfel de decizii, în astfel de momente, au fost luate din impuls, din frica crizei și pe principiul “tăiem costurile și apoi mai vedem”. Managerii ar fi trebuit să-și întărească strategiile, să investească inteligent și să aibă încredere în marketing, departamentul care păstorește brandul sau în agențiile care livrează idei creative și servicii de comunicare.

Criza este o oportunitate de reinventare, de repoziționare pe piață și ar trebui să fim într-un fel recunoscători, pentru că, trecând prin această etapă de transformare atât personală, cât și profesională, noi, consultanții, nu putem decât ascende la perfecțiune în beneficiul marelui public, fie el targetat și segmentat pe măsură.

Mai mult, trăind în vremuri digitale și mobile, brandurile care se focusează către inbound marketing și salută universul digital nu au decât de câștigat. Nu degeaba însuși Phillip Kotler a recunoscut importanța online-ului în lumea marketingului. Astfel că ar trebui “să-i dăm Cezarului ce este al Cezarului”.

Și pe aceasta cale întăresc recomandarea mea către partenerii PR Wings: să nu se focuseze doar pe digital, pentru că o campanie bine executată și care da rezultate notabile este una integrată și declinată în cât mai multe canale clasice sau neconvenționale.

Amploarea fenomenului face din puternica social media, “sperietoarea” care poate pune în dificultate brandurile și afacerile care nu și-au ales bine strategia de comunicare. Consumatorii devin din ce în ce mai puternici și mai informați, iar decizia lor de a consuma sau nu un produs le aparține, dar este direct influențată de creativitatea consultantului de ADN digital.

Așadar, dacă nu aveți consultanți de marketing sau doar doriți să vă reîmprospătați comunicarea, să clădim împreună strategia afiliată cu cel mai iluminat ADN creativ.


Abonează-te acum